2019 Mar 15/ By / 0 comment

Het is apart om te zien hoe snel mensen zich afvragen wat mijn motieven zijn, waarom ik iets doe of zeg. Dat is een teken van hoe naar buiten gericht deze maatschappij is. Ik maak namelijk geen geheim van mijn motieven. Ik ben een gevoelig mens en voel wat anderen voelen. Daar komt bij dat ik van kinds af aan al iemand ben die tegen vastgeroeste dingen aanduwt. Zodra ik aanvoel dat je ergens wat rigide in bent, dan duw ik daar tegen om te kijken of het toch een beetje te bewegen is. Niet uit verveling, maar omdat ik voel hoe onprettig het is.

Toen ik jong was, was het gewoon brutaal omdat ik nog totaal niet had bewezen wat ik waard was en wat ik uberhaupt kon bereiken.

Nu is het wat anders, nu heb ik al één en ander neergezet en bewezen, dus kan ik het maken om hier en daar een beetje te duwen of te wiebelen.

Wat gebeurt er vandaag weer? Ik ben mezelf en moet toch weer, op gevoel, een voor iemand onverwachte actie uithalen en daarbij iets zeggen dat zal blijven naspoken in haar hoofd. Gewoon op gevoel. Ik voel dat het nodig is en haar zal helpen en ik weet uit ervaring dat zich dat later gaat bewijzen.

Wat is haar reactie? Een reactie die je ziet in haar ogen, voelt in haar gevoel en leest tussen de regels door van wat ze zegt? Haar hersenen draaien volle toeren in het proberen te begrijpen wat mijn motieven zijn. Te bedenken wat mijn angle is.

Niks. Ik handel naar mijn gevoel, omdat ik dat voel. Ik doe dat omdat het in me opkomt en niet omdat ik snode plannetjes heb gesmeden om één of ander doel te bereiken.

Ik voel je ziel. Ik voel wat er diep bij jou van binnen gebeurt. Ik voel hoe jouw ziel tegen je bewuste aanduwt in de hoop door te dringen en duidelijk te maken wat er voor jou belangrijk is.

Maar je bewuste is zó getraind door opleidingen, ouders en omgeving om vooral achterdochtig te zijn en te beredeneren.

Redeneer alsjeblieft eens zo:
Deze gozer leeft op gevoel. Deze gozer is als een wandelende antenne en doet voor zijn werk niks anders de hele dag dan mensen helpen. Dus zoals een brandweerman in zijn vrije tijd toch zal kijken wat hij kan doen wanneer hij een brand tegenkomt, zal ik ook de blinde hoeken in je bewuste een beetje belichten wanneer ik je respecteer. Waarom vraag jij je niet af: Wat is het in mij waar deze gast mee resoneert en wat is het wat hij mij wil laten zien van mezelf?

Dan zul je er beter achter komen wat daadwerkelijk de situatie is.

Waarom ik dit als blog op deze website zet? Omdat ik dit in mijn werk ook continu tegenkom.

Mensen zoeken een reden buiten zichzelf waarom ik iets zeg of doe. Terwijl ik reageer op wat ik voel. Vraag maar eens aan anderen die mij kennen, of ik dezelfde dingen tegen hun zeg. Je zult zien dat ik tegen ieder anders doe, want ik reageer tenslotte op dat wat ik voel wanneer ik naar je kijk of je spreek. Dat is niet vanwege je uiterlijk of een ingewikkeld plan, dat is vanwege het gevoel dat ik krijg omdat ik je ziel voel en ik hard geprogrammeerd ben om juist die ziel te (willen) helpen. Ego, uiterlijk, portemonnee en status tellen niet mee.

Ook voor persoonlijk belang is een illusie, want ik ben hierdoor meer misgelopen dan dat ik gewonnen heb. Meer mensen hebben gedacht “wat een gek” dan dat er zijn die het gewaardeerd hebben. Het geeft niet, dat is het risico dat ik neem om jouw ziel te willen helpen.

Groei is mijn leven. Alles draait om die groei. Ben je in mijn omgeving, dan adem je vanzelf wat van die groei in.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *